Dr. Herz Édesnarancs illóolaj 10ml

Dr. Herz Édesnarancs illóolaj 10ml

Az édesnarancs savanykás, mégis friss, gyümölcsös illatú, jó hangulatot árasztó olaj.

A házi- és natúrkozmetika is előszeretettel használja arcápolók és krémek hatóanyagaként bázisolajjal keverve. Az édesnarancs illóolajat a narancsfélék családjába (Rutaceae) tartozó, Kínában őshonos édesnarancsafa (Citrus Sinensis) gyümölcsének külső terméshéjából nyerik ki hidegen sajtolással, majd ezt követően szűréssel és centrifugálással, mintegy 0,5-1% mennyiségben.

Kedvencekhez
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

A közérzetjavító és fertőtlenítő hatású olaj fő alkotórésze a legalább 80-90%-ban jelenlévő limonén. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben hivatalos édesnarancs illóolajat aromafürdő; inhaláció; masszázs- és fürdőolajok, valamint aromalámpás párologtatás formájában légtér fertőtlenítésre és frissítésre; nyugtalanság és szorongás oldására, alvászavarok megszüntetésére, illetve kozmetikai jellegű bőrpanaszok kezelésére használják. Fontos illatösszetevője a különféle friss, citromos alapillatú illatszereknek és parfümöknek.
Az édesnarancs terméshéjából kinyert illóolaj nem mérgező, a bőrt nem irritálja, de fényérzékenyítő hatású lehet

Kiszerelés: 10 ml/üveg

Felhasználási javaslat: Tegyünk 2-3 csepp édesnarancsolajat az aromalámpa vízzel töltött részébe vagy a párologtatóba és a helység levegője tisztává és üdévé válik.

Párologtatáshoz, levegő frissítéshez aromaterápiás céllal ajánljuk!

 

 

Adatok
Cikkszám
5999564540471
Webáruház készítés
Paylike